Без категория

Фотография за брокери

април 23, 2020

Законите на светлината

В повечето случаи, колкото повече светлина има, толкова по-добре. Няма значение дали е естествена или изкуствена, тя е много важен компонент за качествените снимки. Единственото изключение е ако създава отблясък в обектива ви. Включете осветлението и ако остават места, които са в сянка, допълнете с работни осветителни тела. Светлината е различна във всяка стая, ето защо можете да направите снимките по различно време от деня. Това изисква повече усилия, но се отплаща многократно, като се получават наистина добри снимки. 

Помислете за светлината и когато правите снимки на открито. Повечето такива снимки изглеждат по-добре ако са направени под ъгъл, а не в анфас. Също така не искате светлината да идва зад къщата или блока, който заснемате, защото това създава отблясъци в обектива ви. В идеалния вариант слънцето трябва да е зад вас и да осветява обекта. 

Правилните ъгли 

Вашата цел трябва да бъде да създадете интересни снимки, които провокират любопитството на потенциалния купувач. Винаги избягвайте да снимате повече от две стени в дадена стая. Ако заснемете три стени, това създава “ефект на кутия” и стаите изглеждат по-малки. Снимайте винаги над нивото на гърдите или дори по-високо.

Да създадете хубави снимки, всъщност е изкуство, а не наука. Трябва да се погрижите да имате такива за всеки имот във вашия листинг. Благодарение на дигиталната фотография, можете да направите безброй снимки, от които после да изберете кои да обработите и използвате. В наши дни има множество лесни за използване програми за качествена обработка.

Без съмнение заснемането на имотите е един от най-важните елементи на всеки листинг и на вашата маркетингова стратегия. 86% от хората, които купуват имоти твърдят, че снимките, които разглеждат в началото, всъщност са причината да решат да огледат даден имот.

Замислете се дали да не наемете професионален фотограф, който да направи снимките вместо вас. За да решите по-лесно, можете да видите плюсове и минуси на това да направите снимките си сами:

Плюсове на това да направите снимките си сами

Бързи резултати – Очевидно е, че е много по-бързо сами да направите снимките на имота. Няма да преминете през уговорки с фотографа или да го чакате да ги обработи. 

Излиза много по-евтино – Ако направите снимките си сами, определено можете да спестите пари, които иначе ще похарчите за фотографски услуги.

Собственост на снимките – Някои фотографи изискват да запазят правата върху снимките. В такива ситуации можете да ги използвате само за своите листинги, а фотографа се грижи никой друг да не ги използва, заради авторските права. 

Минуси на това да направите снимките си сами

Качество на снимките – Освен ако не сте изкарали курс за фотографи, няма да успеете да достигнете същото качество на снимките, както един професионалист.

Отнема от времето ви – Вярно е, че ако направите снимките си сами по-бързо ще ги имате, но това означава да отделите ценно време за създаването им. Време, в което можете да се фокусирате върху сключването на сделки.

Абонирай се

за нашия бюлетин, за да бъдеш в течение с новини, събития и всичко ново покрай нас.

Още по темата