Без категория

Професия брокер: Как да изберем правилната компания

април 23, 2020

Преди да започнете да ходите на интервюта е добре да проучите компаниите, в които можете да работите, като брокер на недвижими имоти. Ние в Lions Group ви подготвихме лист от критерии, които да имате предвид, когато проучвате. Кандидатствайте при нас, за да станете част от сплотения ни екип.

1. Размер на компанията

Тук изборът ви може да се колебае между компания, която има до 10 агенти или такава, която има стотици агенти. По-големите компании имат по няколко офиса, в които можете да работите. Може би ви привлича идеята за голям лъскав офис с много колеги, или пък предпочитате по-малък, но много сплотен екип. Това решение е строго индивидуално, но е добре да обмислите въпроса, преди да кандидатствате.

2. Популярност на бранда

Силното присъствие в интернет, в социалните медии и в сайтовете за покупко-продажба на имоти могат да означават добър брандинг. Репутацията на фирмата в която ще кандидатствате е от голямо значение. Все пак един ден вие ще представлявате именно тази фирма. В случай, че компанията е голяма, ще имате повече конкуренция.

3. Офиси

Когато влезете за първи път в офиса на потенциалния си работодател запитайте се дали ви харесва. Дали с гордост бихте водили клиентите си тук, преди да ги заведете на оглед или за попълване на документи. Освен естетическия вид на офиса, забележете има ли компютри за всички, копирна машина, телефони и други. Също обърнете внимание дали в района има възможност за паркиране за вас и клиентите ви.

4. Локация

Пресметнете колко време ще ви отнема да стигнете до офиса. Най-удобно би било ако той се намира в близост до мястото където живеете. Разбира се вие няма да работите само в него, защото като брокер по-често ще сте в движение, но локацията на офиса всъщност е от изключително значение. 

5. Обучение

Важно е компанията в която ще работите да предлага качествено обучение в началото и да има добри изградени работни практики. По време на обучението на Lions Group ще научите много принципи и фундаментално важни стратегии, за да бъдете успешен брокер. Също така трябва да се научите как да водите преговори, законите за недвижими имоти, техники за продажби и много други. 

6. Опит в бранша

Ако компанията е сравнително нова, запитайте се: “Разрастват ли се?” Има ли в компанията мениджъри, които ще разполагат с необходимото време да обучават нови агенти? Ако фирмата е от години на пазара се запитайте дали все още се разраства и какви са целите им. Можете да задавате подобни въпроси и на самото интервю.

7. Мениджмънт

В малка компания е по-вероятно вашият мениджър да е и собственик. В по-големите компании, има структура. Важно е да знаете дали мениджъра отговорен за вашето обучение също продава имоти, защото това ще се отрази на времето, което може да ви отдели. Попитайте на интервюто за колко агенти отговаря мениджъра, който ще проведе вашето обучение.

8. Фирмена култура

Офис пълен с нови агенти, може да бъде много енергизиращо място, но на моменти хаотично. Ако повечето агенти са отдавна в дадена компания, значи има фирмена култура и конкретни причини те да се задържат. Комбинация между улегнали и нови агенти е най-продуктивният вариант за работа в сферата на недвижимите имоти. 

9. Възможности за растеж

Когато определяте компанията, в която искате да работите е важно да вземете под внимание дали има възможности за растеж. Също така дали процентното възнаграждение расте във времето при успехи на брокера. Добре е да помислите за бъдещето още на старта на вашата кариера.

Абонирай се

за нашия бюлетин, за да бъдеш в течение с новини, събития и всичко ново покрай нас.

Още по темата