Без категория

Ключови фактори, когато представлявате купувач

април 23, 2020

Агентът, който представлява купувача е отговорен за презентиране на различни имоти, списването на договор и изготвянето на качествена оферта. Ние в Lions Group държим на професионализма и качеството на работа на всички наши агенти. Станете част от нашият сплотен екип, като кандидатствате за една от отворените ни позиции. 

Когато представлявате купувач на имот, следвайте тези стъпки, за да постигнете успех:

Насочване към изгодни оферти

Първата стъпка към успеха е да ги насочите към добра и конкурентна оферта. Направете анализ на имотите, които са сходни с този, който те търсят и определете цената, която са готови да заплатят. Някои фактори, които трябва да вземете под внимание са: моментната стойност на имотите, региона в който клиентите ви търсят имот и ситуацията на пазара в настоящия момент. Резултатите от вашите усилия ще спомогнат оформянето на офертите към купувача.

Изготвяне на договор

След като клиентите ви се спрат на конкретна оферта, вашата работа, като техен представител е да изготвите договор, който да представите на продавачите. Вашата цел на този етап е да защитите изцяло интереса на купувача, като създадете необходимите правила и условия, като клаузи в договора. За повечето хора покупката на имот представлява най-голямата инвестиция, която те правят в живота си и в повечето случаи най-големият им финансов дълг.

Имайте предвид следните фактори:

  • Цената, на която се споразумяват двете страни
  • Мебелировката (ако има такава)
  • Сумата на депозита
  • Датата, на която ще бъде сключена сделката
  • Непредвидени обстоятелства
  • Удобрение за кредит

Презентация пред продавача

Когато сте готови за презентация пред продавача, представете купувача и офертата си като най-добрите на пазара. Ако я представите добре, това ще отличи вашия клиент от останалите, които наддават за дадения имот. Засилете позициите на клиента си, като наблегнете на финансовите му възможности, готовността му за сделка, мотивацията му и дори вземете под внимание човешкия фактор. Направете така, че преговорите да бъдат в полза на вашият клиент. 

Човешкият фактор

За някои продавачи на имот, човешкият фактор е от най-голямо значение при равни други условия. Например ако имат оферта от семейство, което си представя как ще създаде безценни спомени в новия си дом, това може да наклони везните в тяхна полза. Никога не подценявайте човешкия фактор и стимулирайте добрите взаимоотношения между купувача и продавача. Разбира се не забравяйте да защитавате изцяло интересите на своя клиент.

Информиране на купувачите на действителните пазарни условия

Един от ключовите моменти за договаряне на сделки на пазара с недвижими имоти е истински доброто му познаване. Също така и информирането на клиента за реалното състояние на пазара в този момент. Ако използвате резултати от проучването на пазара, можете да достигнете до реална представа у клиента си за неговия успех. Информирайте своите клиенти за пазарните условия и изградете в тях реални представи, за да избегнете неприятни ситуации и множество въпроси.

Абонирай се

за нашия бюлетин, за да бъдеш в течение с новини, събития и всичко ново покрай нас.

Още по темата