Без категория

Изграждане на връзки с други агенти

април 23, 2020

Изграждането на връзки с други агенти за недвижими имоти води до успехи в тази професия. Всеки бизнес, който включва високи комисионни става много конкурентен, а понякога конкуренцията обуславя непрофесионално поведение. За да сведете тези негативи до минимум е добре да създадете свой кръг от агенти, на които можете да разчитате.

Всички представители на една и съща агенция се предполага, че могат и трябва да умеят да работят заедно. Но как да накарате агенти от други фирми за недвижими имоти да работят с вас? Ключът е в изграждането на ползотворни връзки с тях. Ето и няколко съвета как да направите това: 

Изградете доверие

Доверието е в основата на всичко. Професията на агента за недвижими имоти изисква стабилни връзки, които отнемат време и усилия. Не е достатъчно да изградите връзки само със своите купувачи и продавачи на имоти. Трябва да спечелите доверието на колегите си в офиса, както и това на агентите от конкурентни фирми. 

Работата на брокера включва използването на маркетингови стратегии, с които се промотират имотите. Тук е важна и вашата репутация. Да споделите комисионната си с агент от конкуренцията е по-добре от това да пропуснете сделката. За да работите успешно с тях, трябва да изградите доверието им, когато правите бизнес заедно. Ако ви вярват, те няма да се поколебаят да се свържат с вас и да ви доведат клиенти, като този процес е двустранен. 

Бъдете в добри отношения с конкуренцията

Някои хора мразят своята конкуренция, а други се страхуват от нея. Това да сте в добри отношения с агентите от други фирми винаги се отплаща. Ако се държите приятелски и професионално, това ви дава несъмнено предимство.

Едно от предимствата да сте в добри отношения с конкуренцията е възможността да се учите и да ставате по-добър брокер. Пазарът на недвижимите имоти непрестанно расте и се променя. Това означава, че агентите непрекъснато трябва да се учат, както от различни източници на информация, така и един от друг. По този начин те ще могат да предлагат по-добра услуга на своите клиенти. Друго предимство на това да сте в добри отношения с конкуренцията са препоръките, които те могат да дадат за вас.

Поддържайте добрата си репутация

Успехът в професията на брокера на недвижими имоти зависи от изграждането и поддържането на добра репутация. Възможността ви да имате повече сделки до една степен се обуславя от предходните ви клиенти, които ви препоръчват на бъдещите ви клиенти.

Имайте предвид, че репутацията ви не зависи само и единствено от вашите клиенти. Трябва да се погрижите да имате добри отношения със своите колеги, както и с всички агенти от конкуренцията с които работите.

Необходимо е да се разбирате с другите агенти

Хората понякога са сложни за разбиране, имат различни личности, поведение и вярвания. Някои агенти на недвижими имоти смятат себе си за “звезди” и се хвалят за това, колко сделки са направили и колко пари са спечелили. Други пък е възможно да държат на определени територии и да ги считат за тяхни.

Не позволявайте на различията между вас и другите агенти да попречат на добрите ви работни взаимоотношения. Тази професия изисква всички да умеят да работят заедно.

Изграждането на връзки с останалите става чрез създаване на взаимно доверие помежду ви. Запомнете, че понякога агентите от конкурентни фирми трябва да работят заедно, за да направят сделка и да спечелят пари. Ако създадете отлична репутация за себе си, това ще доведе до повече клиенти и повече успехи.

Абонирай се

за нашия бюлетин, за да бъдеш в течение с новини, събития и всичко ново покрай нас.

Още по темата